duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 noiembrie, 2021

investigatie google

Un grup de state americane în frunte cu Texas au depus o plângere actualizată împotriva Google, divizie a grupului Alphabet, din cauza practicilor coercitive şi a încălcării legislaţiei din domeniul concurenţei.

Google își favorizează astfel afacerile cu publicitate, care au deja o poziţie dominantă pe piaţă, acuză respectivele state.

Acuzaţiile actualizate sunt cele mai recente dintr-o serie de investigaţii antitrust împotriva Google referitoare la practicile sale de afaceri.


Compania de tehnologie se confruntă cu mai multe procese, inclusiv unul intentat de Departamentul de Justiţie pentru practici monopoliste, relatează Reuters, prleuată de Agerpres.

La începutul săptămânii trecute, Google a pierdut un recurs împotriva unei decizii antitrust a Uniunii Europene care implică o amendă de 2,8 miliarde de dolari.

Plângerea actualizată din SUA, înregistrată la un tribunal federal din New York, acuză Google că foloseşte tactici monopoliste şi coercitive faţă de advertiseri, în eforturile sale de a domina şi de a elimina concurenţa în publicitatea online.

Procesul evidenţiază, de asemenea, utilizarea de către Google a unui program secret numit ”Proiectul Bernanke” în 2013, care folosea datele de licitaţie pentru a oferi un avantaj propriului său serviciu de reclame.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De exemplu, într-o iteraţie din 2015 a programului, Google ar fi renunţat la a doua cea mai mare sumă licitată de la licitaţiile editorilor, a acumulat bani într-un pool şi apoi a cheltuit aceşti bani pentru a umfla doar sumele licitate aparţinând agenţilor de publicitate care au folosit Google Ads al companiei. În caz contrar, probabil că ar fi pierdut licitaţiile, susţin statele.

Nici Alphabet, nici biroul procurorului general din Texas nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii cu privire la proces.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: