luni

6 decembrie, 2021

SUA expulzează doi diplomați ruși din Washington

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iulie, 2016

casaStatele Unite au luat decizia să expulzeze doi diplomați ruși ca răspuns la atacul petrecut la Moscova asupra unui diplomat american.

Potrivit BBC, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, John Kirby, a anunțat sâmbătă că doi oficiali ruși au fost înștiințați că trebuie să părăsească SUA până pe data de 17 iulie.

La începutul acestei luni, pe 6 iulie, un polițist rus a lovit un diplomat american în apropierea ambasadei din Moscova. ”Această acțiune brutală nu a fost cu nimic provocată”, a afirmat John Kirby.


Rusia a negat versiunea prezentată de Statele Unite, acuzându-l pe diplomatul american că ar lucra pentru CIA și că a refuzat să prezinte actele la control atunci când a fost solicitat de polițist.

”În locul unui angajat CIA sub acoperire, din câte înțelegem, ar fi putut să fie orice altceva, un terorist, un extremist, un atacator sinucigaș”, a afirmat pentru BBC după nacel incident purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Presa din Rusia a prezentat o filmare a ceea ce a numit ”o îmbrânceală” între un diplomat american și un polițist rus petrecută pe data de 6 iulie.

Departamentul de Stat a insistat asupra faptului că acțiunea polițistului rus nu a fost cu nimic justificată și că aceasta ”a pus în pericol securitatea angajatului”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Oficiali SUA au vorbit luna trecută despre creșterea numărului de agresiuni la adresa diplomaților americani comise de serviciile de securitate și de informații rusești.

Washingtonul a anunțat că problemele de acest gen au apărut în urmă cu 2 ani, după ce SUA și UE au decis să impună Rusiei sancțiuni pentru anexarea Crimeii și, ulterior, implicarea în conflictul din Ucraina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

De studiat graficul de mai jos: el reprezintă o parte a analizei apărute în revista (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare nr. 88 (titlurile și autorii – LINK...

rrr