duminică

25 februarie, 2024

9 ianuarie, 2021

Congresul american a votat un pachet de norme etice și de reforme legislative care include schimbarea „pronumelor și a relațiilor familiale” în documentele oficiale ale Camerei Reprezentanţilor, astfel încât acestea să onoreze toate identităţile de gen, potrivit presei americane.

Termenii „tată”, „mamă”, „fiu” și „fiică” vor fi înlocuiţi în terminologia Camerei cu „părinte” și „copil”, notează The Wall Street Journal.

Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a declarat că pachetul de „reforme îndrăznețe, fără precedent”, vor face Camera „mai responsabilă, mai transparentă și mai eficientă în activitatea de a răspunde nevoilor poporului american”.

(Citiți și: ”Premiile Oscar: Noua rețetă corectă politic pentru filmele eligibile la marele premiu”)


Pachetul de norme include și alcătuirea unei comisii se va ocupa de realizarea modificărilor aşa încât terminologia oficială să onoreze toate identităţile de gen „prin schimbarea pronumelor și a relațiilor familiale din regulile Camerei, pentru ca acestea să fie neutre din punctul de vedere al genului”.

Din modificările propuse face parte și suspendarea foștilor membri ai Camerei condamnați pentru infracțiuni legate de cariera lor legislativă sau de procesul electoral. Luna trecută, președintele Donald Trump a grațiat doi foști parlamentari republicani care pledaseră vinovați pentru infracţiuni federale.

(Citiți și: ”Joe Biden, confirmat președinte al SUA. America o ia la stânga – democrații dețin controlul legislativului și executivului”)


Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: