miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 ianuarie, 2012

SUA au făcut joi un apel la manifestanţi şi la autorităţile române să ‘se abţină’ de la orice ‘violenţă’, în contextul în care populaţia îşi exprimă de o săptămâna nemulţumirea faţă de condiţiile grele de viaţă şi faţă de o clasă politică acuzată de corupţie, transmite AFP, citată de Agerpres.

‘Avem ţări, în România şi în lume, care se găsesc în faţa unor reacţii populare provocate de anumite măsuri de austeritate pe care guvernele au trebuit să le ia în faţa crizei financiare’, a declarat Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane.

‘Susţinem dreptul persoanelor din lumea întreagă de a protesta şi de a-şi exprima punctul de vedere în mod paşnic, dar facem apel atât la manifestanţi cât şi la autorităţi să se abţină de la orice violenţă’, a adăugat oficialul american în timpul briefing-ului de presă zilnic.


Un ziarist al AFP aflat la Bucureşti relatează că, potrivit jandarmeriei române, circa 7.000 de persoane au defilat joi la Bucureşti într-o manifestaţie organizată de opoziţie pentru a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză că a ‘scufundat ţara în sărăcie’.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: