miercuri

17 aprilie, 2024

22 septembrie, 2020

Prețurile alimentelor au ajuns în SUA la maximul ultimilor 50 de ani, ceea ce i-a adus pe mulți americani cu venituri modeste în imposibilitatea de a își asigura necesarul zilnic de hrană, potrivit unui editorial publicat în Financial Times.

Claire Babineaux-Fontenot, președinte executiv al Feeding America, cea mai mare organizație americană ce oferă hrană persoanelor din categoriile defavorizate a declarat pentru Financial Times că numărul de beneficiari ai organizației sale a crescut substanțial în perioada pandemiei.

„Sper să greșesc dar, dacă am dreptate, atunci numărul americanilor care nu își pot asigura hrana zilnică ar putea crește cu circa 17 milioane, în perioada pandemiei”, estimează aceasta. Potrivit calculelor Feeding America, numărul total al americanilor în această situație ar ajunge astfel la circa 52 de milioane de persoane, în 2020.


Claire Babineaux-Fontenot a mai declarat că 40% din persoanele care au apelat la ajutorul organizației pe care o conduce nu au mai apelat până acum la acest ajutor.

Stimulentele oferite de stat sub forma cecurilor în valoare de 1.200 de dolari și ajutoarelor lunare de câte 600 de dolari acordate persoanelor fără job au fost utile, o anumită perioadă de timp, susține șefa Feeding America. Astfel, creșterea numărului de solicitări a scăzut de la 70%, în termeni anuali, în luna aprilie, la 50%, odată ce au fost lansate stimulentele. Dar, până la finele lunii iulie creșterea a reajuns la un nivel de 59%.

Cozile la mâncare sunt tot mai des întâlnite în orașe mari precum New York sau Chicago. În dreptul unei bănci de alimente din Queens se formează zi de zi cozi de câteva sute de metri. Una din cele mai afectate categorii este cea a vârstincilor care suferă de afecțiuni cronice și care lună de lună cheltuiesc fonduri consistente pe medicamente, așa încât nu mai au bani pentru hrană.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: