duminică

24 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2020

O navă de război a SUA a testat cu succes o armă laser ce poate distruge o aeronavă în timpul zborului, a anunțat Flota din Pacific a Marinei americane, citată de CNN.

Forțele navale americane au transmis presei imagini și filmări cu nava USS Portland executând ”prima implementare la nivel de sistem a unui laser de înaltă energie cu mediu solid, pentru dezafectarea unei drone aeriene”, potrivit unui comunicat de presă.

Imaginile prezintă raza laser emisă de pe puntea navei militare, iar scurte clipuri video arată drona arzând. Marina nu a dezvăluit locul unde a avut loc testul  armei laser (LWSD), ci a precizat doar că acesta s-a desfășurat în Oceanul Pacifis, pe 16 mai.


Nu a fost precizată nici puterea armei, dar un raport din 2018 al Institutului Internațional pentru Studii Strategice estima că ea va avea 150 de kilowați.

„Cu astfel de noi capacități, noi redefinim războiul pe mare,” a declarat Karrey Sanders, ofițerul comandant de pe nava Portland, citat în comunicat.

Acest nou tip de arme Directed Energy Weapons – DEW), poate fi eficient împotriva dronelor și a aenavelor mici, conform comunicatului.

Anul trecut, atacurile cu drone asupra unor instalații petroliere din Arabia Saudită (aliat cheie al SUA), în zonă, au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită.


Atacurile au fost revendicate de insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, iar Casa Albă a acuzat Teheranul.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: