vineri

9 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 februarie, 2017

Comandamentul Strategic al SUA a anunțat că SUA rămân „pe deplin angajate” în cooperarea cu statele aliate Japonia şi Coreea de Sud în faţa provocărilor nord-coreene, după ce Coreea de Nord a testat, duminică, o rachetă balistică cu rază medie de acţiune.

Lansarea a avut loc în apropiere de oraşul Kusong, nord-vest, şi racheta s-a îndreptat spre Marea Japoniei, potrivit Comandamentului Strategic al SUA, citat de Reuters și Bloomberg.

Inițial, Ministrul sud coreean al Apărării anunțase că racheta este de tip intercontinental și că ar fi vorba de o „provocare” menită să testeze administraţia preşedintelui american, Donald Trump.


„Nu este nici o surpriză. Liderului nord coreean îi place să atragă atenția asupra lui în vremuri ca acestea”, a spus un oficial american, citat de Reuters. Oficialul SUA a mai spus că Administrația Trump se aștepta la o „provocare” din partea Coreei de Nord, după preluarea mandatului la Casa Albă de către noul președinte american.

SUA ia în considerare întreg spectrul de răspunsuri la adresa Coreei de Nord, dar acestea urmează să fie astfel calibrate încât să arate capacitatea de a rezolva situația, fără a escalada tensiunile, potrivit sursei citate de Reuters.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: