luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2020

Preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin prin care pune capăt tratamentului economic preferenţial în cazul Hong Kong, după ce China a adoptat o lege de securitate pentru teritoriu care a intrat în vigoare luna aceasta, relatează BBC.

„Hong Kong va fi tratat acum precum China continentală”, a spus Trump, care anterior a semnat și o lege bipartizană ce impune sancţiuni oficialilor chinezi care au adoptat măsuri represive privind drepturile în Hong Kong.

Într-un comunicat, Ministerul chinez de Externe a condamnat cea mai recentă acţiune a Statelor Unite şi a cerut Washingtonului să înceteze să se amestece în problemele interne ale Chinei.


Până în prezent, Hong Kong s-a bucurat de libertăţi care nu erau permise în China continentală, însă acum Washingtonul se teme că noua lege a securităţii impuse de Beijing va pune capăt statutului special al teritoriului, convenit prin pactul semnat în 1984 între China şi Marea Britanie.

Trump, care a anunţat în luna mai că va lua măsuri în acest sens, a declarat marţi legat de ordinul executiv: „Fără privilegii speciale, fără tratament economic special şi fără export de tehnologii delicate. Această lege acordă administraţiei mele noi unelte puternice pentru a-i trage la răspundere pe indivizii şi entităţile implicate în diminuarea libertăţii Hong Kong”.

Întrebat dacă va avea discuţii cu omologul chinez Xi Jingping, el a declarat că nu are astfel de planuri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Considerăm China pe deplin responsabilă de ascunderea virusului şi eliberarea lui în lume”, a mai spus Trump.


 

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: