marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 aprilie, 2022

Președintele american Joe Biden va cere joi Congresului să aprobe noi fonduri de sprijin pentru armata Ucrainei.

Potrivit Reuters, Joe Biden va mai propune și crearea unui mecanism legal prin care activele oligarhilor ruși înghețate să poată fi folosite pentru a finanța eforturile ucrainenilor de a respinge atacurile Rusiei.

Un mecanism similar ca principiu este aplicat de SUA în cazul activelor rezultate din trafic de droguri.


Este de așteptat ca președintele Biden să ceară Congresului să aprobe o sumă semnificativă de bani care va fi folosită pentru a ajuta Ucraina să țină piept invaziei rusești. O parte din ajutorul financiar pentru Ucraina ar putea veni din fondurile confiscate de la oligarhii ruși care au fost sancționați de americani.

Noile capacități de care oficialii Statelor Unite ar urma să dispună vor permite confiscarea activelor oligarhilor și transferul acestora către Ucraina, precum și incriminarea metodelor de evitare a sancțiunilor, a transmis Casa Albă.

Măsurile ce vor fi propuse de președintele Biden fac parte din eforturile americanilor de a izola Rusia și de a ajuta Kievul să își susțină apararea și să își redreseze economia dărâmată de război.

Ajutoarele livrate până acum Ucrainei de Statele Unite au depășit 3 miliarde de dolari.


Washingtonul și aliații săi din Europa au înghețat active în valoare de 30 de miliarde de dolari deținute de persoane înstărite care au legături cu președintele rus Vladimir Putin. Printre active se regăsesc iahturi, elicoptere, proprietăți imobiliare și opere de artă, a transmis Administrația Biden.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: