marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iunie, 2022

Un grup bipartizan de senatori americani a anunțat, duminică, un acord privind un cadru general pentru un proiect de lege vizând siguranța armelor de foc, care s-ar bucura de suficient sprijin republican pentru a avansa în Senatul, transmite Reuters.

Acordul între republicani şi democraţi are potenţialul de a deveni prima reformă semnificativă a regimului armelor din SUA din ultimele decenii.

Planul, lăudat de președintele Joe Biden, include sprijin pentru legi de tipul „steag roşu”, care previn vânzarea de arme către persoane potenţial periculoase, verificări mai stricte ale antecedentelor penale pentru cumpărătorii de arme sub 21 de ani și măsuri mai stricte împotriva „cumpărărilor de paie” – oameni care cumpără arme pentru cei care nu au putut trece de o verificare a antecedentelor penale.


„Planul nostru salvează vieţi, protejând totodată drepturile constituţionale ale americanilor care respectă legea”, a precizat, într-un comunicat, grupul de senatori, condus de democratul Chris Murphy şi republicanul John Cornyn.

Deși este un pas important, acordul nu asigură aprobarea legislației. Congresmenii americani trebuie să elaboreze un limbaj legislativ care să atragă suficiente voturi pentru a fi adoptat atât în Senat, cât și în Camera Reprezentanților, fiecare controlat la limită de democrați.

Statele Unite au cea mai mare rată de decese prin arme de foc dintre națiunile bogate ale lumii. Este totodată o țară în care mulți prețuiesc dreptul de a avea şi purta arme, instituit de al doilea amendament al Constituției.

Sâmbătă, zeci de mii de americani au ieşit în stradă în mai multe oraşe, inclusiv în capitala Washington, pentru cere „oprirea masacrelor” şi adoptarea de reforme pentru controlul armelor de foc.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: