joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iunie, 2013

Companiile europene riscă se confrunte în următorii trei ani cu “un exod în masă al angajaţilor”, în condiţiile în care economia din zona euro îşi revine, iar forţa de lucru va fi tentată să caute noi oportunităţi, arată un studiu dat publicității de Centrul pentru Cercetări în Afaceri şi Ştiinţe Economice din Marea Britanie şi compania de consultanţă Hay Group.

Studiul atrage, de asemenea, atenția că rata de înlocuire a angajaților va crește de la 9% în 2012 la 19% în 2016. În această perioadă, în total 39 de milioane de angajaţi îşi vor părăsi locul de muncă pentru a găsi unul nou, încurajaţi de condiţiile mai bune de pe piaţa muncii, arată rezultatele studiului.

Potrivit lui Ben Hubbard, director la Hay Group, problemele economice, măsurile de austeritate ale guvernelor şi criza datoriilor din zona euro i-au descurajat până acum pe angajaţi să plece în căutarea altui loc de muncă. “Riscul ca angajaţii nemulţumiţi şi care nu-şi mai pot înăbuşi frustrările să plece este acum mai mare. În condițiile în care economiile îşi revin, iar condiţiile de pe piaţa muncii se îmbunătăţesc, aceştia vor căuta noi oportunităţi de angajare, lăsându-i pe foştii angajatori să facă faţă unor costuri de angajare mari şi deficite importante de talent”, a explicat Hubbard, citat de CNBC.


“Exodul” va avea loc în primul rând în sectorul tehnologiei informaţionale şi a comunicaţiilor, al serviciilor profesionale şi din sănătate, a mai spus Hubbard, care a adăugat că la fel de tentanți de o schimbare a locului de muncă vor fi și angajaţii din retail, odată cu creşterea cheltuielilor consumatorilor.

În acest context, Hay Group îndeamnă companiile să se pregătească de “exodul în masă” prin rezolvarea unor probleme cum ar fi compensaţiile salariale. „Aproximativ 53% dintre angajaţi consideră că sunt plătiți mai puţin decât merită, iar 43% dintre ei nu cred că angajatorul demonstrează că îi pasă de personalul său”, conchide studiul realizat de Centrul pentru Cercetări în Afaceri şi Ştiinţe Economice şi compania de consultanţă Hay Group.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: