vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2020

Nevoia bruscă de digitalizare a companiilor, a căror afaceri au fost afectate de restricțiile impuse în contextul pandemiei Covid-19, precum și impactul epidemiei asupra sistemelor sanitare slab pregătite au dus la o explozie a ofertelor de locuri de muncă în domeniul IT, respectiv sănătate, reiese dintr-un studiu realizat în Germania.

În perioada martie-mai 2020, cererea de specialiști IT a înregistrat o creștere de 21%, în vreme ce numărul de anunțuri pentru joburi în domeniul sănătății a consemnat un avans de 46% față de aceeași perioadă din 2019, reiese dintr-un studiu realizat de institutul Ifo și rețeaua LinkedIn în Germania.


”În criza coronavirusul, majoritatea finanțărilor oferite de guvernul federal se îndreaptă către capitalul digital fizic. Cu toate acestea, pentru a putea realiza avantajele pe care le oferă, companiile au nevoie de specialiști bine pregătiți, cu abilități adecvate, precum și experiență. Pachetul de stimulare economică ar trebui, prin urmare, să fie însoțit de o ofensivă educativă pentru abilitățile digitale. Infrastructura nu este totul, așa cum demonstrează în mod clar declinul anumitor anunțuri de locuri de muncă pe LinkedIn, căci cererea pentru specialiști în hardware și rețele a scăzut cu 19%”, spune Oliver Falck, directorul Centrului Ifo pentru organizare industrială și noi tehnologii.

LinkedIn a înregistrat scăderi ale ofertelor de muncă în sectorul financiar (17%), servicii B2B (24%), bunuri de consum (34%) și industrie (35%).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: