joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 august, 2020

Doar 5% dintre studenții români au ales să urmeze studiile superioare la o facultate din străinătate, potrivit datelor din 2018, cele mai recente publicate de Eurostat.

România se află nu mult sub media țărilor Uniunii Europene de 8%, de studenți care învață în altă țară decât cea în care au absolvit liceul.

România a fost în 2018 a șaptea țară cu cei mai puțini studenți în străinătate, după Croația și Grecia (ambele cu 3%), Spania și Polonia (ambele 4%). Slovenia și Lituania înregistrau aceeași proporție ca România.


Dintre statele membre UE, Luxemburg a avut cea mai mare pondere a studenților care urmează cursuri universitare în străinătate (48%), urmează de Cipru (24%), Austria (18%), Cehia (14%) și Țările de Jos (12 %).

Sunt mai puțini studenți și în România

În același an 2018, în România erau peste 408.000 de studii înscriși atât la facultățile de stat cât și la cele private. Dintre aceștia 6% erau studiați în străinătate în studiile de îngrijire în România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În anul universitar 2019 – 2020 au început școala aproximativ 400.000 de tineri, dintre care circa 25.000 sunt studenți străini. Peste 90% dintre aceștia sunt urmăriți în alte direcții ale unor facultăți de stat.


Față de anii de vârf ai înmatriculărilor de studenți (2007, 2008 și 2009), numărul de studenți din Româmia este la mai puțin de jumătate, pentru că;

  • Mai puțini absolvenți de liceu și au promovat examenul de bacalaureat
  • sunt mai puțini tineri cu vârstă teoretică de școlarizare la acest nivel de studii (19-23 de ani)
  • tot mai mulți elevi părăsesc înainte de vreme sistemul educațional preuniversitar.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: