joi

25 aprilie, 2024

28 noiembrie, 2020

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Autorităţile fac apel la societatea civilă, dar şi la specialişti, să se sprijine campania de vaccinare.

Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii, a precizat sâmbătă şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

„Trebuie evitate politizările pe acest subiect pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături toţi specialiştii în domeniu pentru sprijinirea eforturilor Guvernului de derulare a acestei campanii de vaccinare cu succes, în momentul în care vaccinul va fi disponibil”, a spus Ionel Dancă.


Ministerul Sănătăţii precizează că Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, de la principiile generale, până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanţului de frig, monitorizarea siguranţei şi eficacităţii şi managementul deşeurilor.

De asemenea, propune linii generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

„Estimarea este că în prezent 70% din totalul populaţiei ar fi putea fi implicată în această campanie de vaccinare. Este o campanie gratuită şi voluntară. Succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie şi în acest sens Guvernul face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca  dezbaterea publică să sprijine această campanie pentru că aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt pandemiei”, a adăugat Ionel Dancă.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru joi 3 decembrie, de la ora 15.00 la Palatul Cotroceni, prin sistem de videoconferinţă, pe ordinea de zi a şedinţei fiind inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România”.


„După ce se aprobă strategia în Guvern, ea va fi făcută publică. Va rămâne o perioadă în care cei de la Ministerul Sănătăţii, care vor fi iniţiatori, vor explica despre ce este strategia, cum este gândită. După ce va fi dezbătută şi probabil asumată în CSAT, voi mai face şi eu nişte referiri, vor exista conferinţe de presă şi aşa mai departe”, a explicat preşedintele Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Cotroceni.

Coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România a fost desemnat medicul militar Valeriu Gheorghiță. El anunța vineri că vaccinarea personalului medical va începe în ianuarie 2021.

Guvernul a plătit Comisiei Europene, săptămâna aceasta, o primă tranșă de 12 milioane euro pentru achiziția de vaccinuri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: