marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 noiembrie, 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele privind acreditarea a 12 ambasadori români în străinătate.

Cei 12 diplomați trimiși la post:

Ştefan-Alexandru Tinca, în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Turcia, cu reşedinţa la Ankara. Este fiul fostului ministru al Apărării Gheroghe Tinca, lucrează în MAE din 1995, a fost secretar de stat în acest minister și ambasador în Belgia, între noiembri 2012 și martie 2016.

Radu-Cătălin Mardare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Libaneză, cu reşedinţa la Beirut. Născut în 1959, a fost prefect de Bacău în perioada 2000-2004, apoi senator în legislatura 2004-2012 ales în județul Bacău pe listele PSD și reales, în 2008, din partea Alianței PSD+PC. În perioada 2012-2014 a fost șeful oficiului consular al României la Castellon de la Plana, iar între 2014 și 2018 a fost consul general la Sevilla, Spania. A absolvit Universitatea Politehnică București.


Maria Ligor în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Finlanda, cu reşedinţa la Helsinki. Este diplomat din 1996, a fost ministru pentru Diaspora, ambasador al României în Regatul Spaniei și în Canada.

Silvia Davidoiu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Serbia, cu reşedinţa la Belgrad. Din 2001 până în 2002 a fost consilier și șef de departament în cadrul Departamentului pentru Europa de Vest al Ministerului Afacerilor Externe din București și din 2002 până în 2004 consilier, trimis și director general în cadrul Direcției Generale Europa și Direcției Generale Europa Extinsă a Ministerului Afacerilor Externe. A fost ambasador în Irlanda și în Austria.

Ana Voicu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Orientală a Uruguayului, cu reşedinţa la Montevideo. Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite
Mexicane, Republica Costa Rica, Republica Guatemala, Republica Honduras, Republica Nicaragua şi Republica El Salvador.

Simona Mirela Miculescu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României la Delegaţia Permanentă a României pe lângă UNESCO (Paris). A fost consilier prezidențial pentru politică externă al președintelui Ion Iliescu și ambasador extraordinar și plenipotențiar, reprezentant al României pe lângă Națiunile Unite.


Matei-Viorel Ardeleanu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Muntenegru, cu reşedinţa la Podgoriţa. Diplomat de carieră, a fost ambasador în Danemarca.

Gabriel-Cătălin Şopandă în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Ungaria, cu reşedinţa la Budapesta. În anul 2016 a fost numit ambasadorul României în Republica Turcia. A mai ocupat, pe rând, funcţiile de adjunct al Şefului de misiune la Ambasada României din Israel (în perioada 2014 – 2016), respectiv director de cabinet al ministrului afacerilor externe al României, între anii 2007-2009.

Cristina Romila în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Socialistă Vietnam, cu reşedinţa la Hanoi. A fost directorul Direcției Asia-Pacific din cadrul Ministerului Aafacerilor Externe.

Lucian Fătu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Ţărilor de Jos (Olanda), cu reşedinţa la Amsterdam. Activa în cadrul Direcției Afaceri Instituționale și Relații Externe UE. A fost ambasador la Vilnius (2001-2004), ambasador la Helsinki (2006-2011) și ambasador la Atena (2013-2019).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Marius-Gabriel Lazurca în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite Mexicane, cu reşedinţa la Ciudad de Mexico. A fost ambasador în Ungaria și Republica Moldova.

Dan Petre în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Argentina, cu reşedinţa la Buenos Aires. A ocupat, din 2013, funcția de director general al Institutului Diplomatic Român (IDR)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: