vineri

26 aprilie, 2024

7 aprilie, 2022

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga (foto), a declarat joi că statul român a ridicat în total peste 11 miliarde de lei utilizând platforma BVB, scrie Agerpres.

„Ne bucurăm că am încheiat cu succes această emisiune, a 7-a, de titluri de stat derulată de către Ministerul de Finanţe. Ne bucurăm că în ciuda faptului că este un context dificil, uitându-ne la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, este o emisiune care s-a derulat foarte bine.

Aproape 2 miliarde de lei care au fost ridicaţi de către sindicatul de intermediere. Cred că este a 3-a ca şi valoare totală finanţată prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti uitându-ne la toate cele 7 emisiuni de titluri de stat.


În total, statul român a ridicat peste 11 miliarde de lei utilizând platforma Bursei de Valori Bucureşti. Ne bucurăm foarte mult că practic consolidăm în felul acesta colaborarea dintre noi şi statul român care este pentru noi cel mai important partener”, a spus Radu Hanga, președintele BVB.

Radu Hanga a menţionat că în 2021 au avut loc 68 runde de finanţare în valoare de aproximativ două miliarde de euro, dintre care 23 de runde de finanţare acţiuni – 234 de milioane de euro, 3 listări de acţiuni pe piaţa principală, 20 de listări pe piaţa AeRO.

Preşedintele BVB a afirmat că 2022 a început bine, au avut loc 15 listări, 7 listări pe piaţa AeRO, listări de acţiuni, 4 listări de obligaţiuni şi 4 listări de titluri de stat.

Ministerul Finanţelor a listat joi patru noi emisiuni de titluri de stat Fidelis în valoare totală de aproape două miliarde de lei. Cele patru emisiuni de titluri de stat sunt tranzacţionate sub simbolurile bursiere R2304A, R2504A, R2304AE, R2404AE.

Debutul la BVB al titlurilor de stat Fidelis vine după încheierea cu succes a primei oferte publice Fidelis din acest an, derulată în perioada 17 martie – 1 aprilie. Este a treia cea mai mare ofertă Fidelis în funcţie de valoare derulată de Ministerul de Finanţe la Bursă, din totalul de şapte oferte încheiate cu succes începând cu iulie 2020.

Ministerul de Finanţe a atras de la populaţie în ultimii aproape doi ani peste 11 miliarde de lei (2,2 miliarde euro).

În cadrul ofertei Fidelis de la finalul lui martie, românii au plasat 14.547 ordine de subscriere atât pentru titlurile de stat denominate în lei, cât şi pentru cele în euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturităţi de unu, respectiv trei ani, şi două emisiuni în euro, cu scadenţa în 2023 şi 2024.


Articole recomandate:

Etichete:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: