marți

28 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iunie, 2016

salariiStatul este reprezentat în organismele de conducere ale companiilor unde deține acțiuni, de 877 de reprezentanţi care sunt plătiți cu indemnizații lunare sau de şedinţă cuprinse între 1.500 şi 137.585 lei brut, potrivit listei publicate de Guvern.

Topul celor mai bine plătiți reprezentanți în consiliile de administraţie, de conducere, de coordonare, de supraveghere sau de decizie ale companiilor publice cu capital integral sau majoritar de stat:

  • Traian Halalai – președinte și membru executiv al Consiliului de Administrație (CA) al Eximbank, cu un venit lunar de 137.585 lei brut (peste 30.400 euro/lună la cursul BNR din 29 iunie – n.r.).
  • Radu Grațian Ghețea – președintele CA al cec Bank și președinte al băncii, cu o remunerație de 121.424 lei (26.851 euro) brut pe lună.
  • Andrei Liviu Stamatian – prim-vicepreședinte și membru executiv al CA cec Bank, cu 83.832 lei (18.500 euro) brut lunar
  • Florian Raimund Kubinschi și Paul Ichim – cu câte 72.598 lei brut (16.000 euro).
  • Mihaela Lucica Popa și Gheorghe Carabasan – vicepreședinți și membri executivi în CA cec Bank, câștigă câte 62.075 lei (13.700 euro).

Actualul şef al ANAF, Dragoş Doroş, are un venit lunar de aproape 25.000 de lei lunar obținut ca membru în CA al cec Bank.


La Fondul Român de Contragarantare, preşedintele Consiliului de supraveghere, Ioan Hidecuti, are o indemnizaţie de 15.000 lei lunar, iar membrii consiliului, câte 10.000 lei lunar.

Cei din consiliile de la CNADNR, Transgaz, Transelectrica, ROMATSA, Antibiotice Iaşi, CFR, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Compania Naţională Porturi Maritime Constanţa, Romgaz şi Electrocentrale Grup primesc indemnizații de aproximativ 4.000 de lei lunar.

Cele mai numeroase indemnizaţii cu care sunt remuneraţi reprezentanţii statului în companii se situează între 1.500 şi 3.000 de lei lunar, aici întâlnind companii cum ar fi Romarm, Romfilatelia, Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Constanţa, Nuclearelectrica, Oil Terminal, Termoelectrica, Apele Române, Plafar etc.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: