cursdeguvernare

marți

15 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Statul nu are bani nici pentru cei de la Antifraudă – Pentru prima oară, sporul de risc și suprasolicitare scade la 5%

6 martie, 2017

Sporul de stres al inspectorilor Antifraudă din cadrul Agenției Naționale Administrare Fiscală (ANAF) a scăzut, în acest an, de la 25% la 5%, întrucât fondul total distribuit prin buget pentru cheltuielile cu personalul al instituției s-a redus cu 4,62%, comparativ cu anul trecut.

Până anul acesta, inspectorii antifraudă ANAF primeau un spor de risc și suprasolicitare neuropsihică de 25%, adică maximum posibil, potrivit reglementărilor în domeniu.

În 2017, sporul s-a diminuat, pentru prima dată, la numai 5%.


O eventuală majorare a sporului, explică un comunicat al ANAF, va fi posibilă doar în a doua jumătate a anului, dacă la rectificarea bugetară Agenția va primi mai mulți bani.

Acest spor a fost și le este plătit doar inspectorilor antifraudă. Direcţia Generală Antifraudă Fiscală are aproximativ 1.000 de angajați.

ANAF – Reducerea era obligatorie pentru că s-au primit mai puține fonduri

„În construcția bugetară pentru anul 2017 nu s-au  alocat fonduri care să susțină acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihică, până la nivelul maxim prevăzut de lege (25% din salariul de bază), de care au beneficiat inspectorii antifraudă în anii precedenți.

Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentând un procent de 95,38% din execuția anului 2016.


În ciuda acestei situații, conducerea ANAF a apreciat necesitatea menținerii acestui spor, în cuantum de 5% din salariul de bază, pentru inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, precum și a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, în cuantum de 75%.

Mentionăm că se va reveni cu o analiză în ceea ce privește modificarea procentului sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică în momentul unei eventuale rectificări bugetare pozitive, luându-se măsurile care se vor impune”, explică un comunicat al ANAF.

Reducerea de fonduri pentru cheltuielile cu personalul ANAF apare în Legea bugetului, potrivit căreia veniturile ar trebui să crească anul acesta cu aproximativ 14%.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: