luni

6 mai, 2024

5 mai, 2014

Rata şomajului înregistrată în luna martie 2014, de 7,2 la sută, a fost la acelaşi nivel atât cu cea din luna februarie, cât şi cu cea din aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform datelor publicate luni de către Institutul Naţional de Statistică (INS), în România sunt înregistraţi 724.000 de şomeri.

În cifre absolute, numărul şomerilor cu vârste cuprinse între 15-74 de ani a fost în martie de 724.000, în creştere faţă de luna februarie (721.000 de persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună din anul precedent (718.000 de persoane).

„În luna martie 2014, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost estimată la 7,2%, aflându-se la egalitate atât faţă de cea înregistrată în luna anterioară, cât şi faţă de nivelul înregistrat în luna martie 2013”, se arată într-un comunicat de presă al INS.


Rata şomajului pentru bărbaţi a fost de 7,8%, cu 1,4 puncte procentuale mai mare decât cea înregistrată în rândul femeilor.

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 73,2% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna martie 2014.

Datele se referă la şomajul definit de Biroul Internaţional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, şomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiţii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: