vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 martie, 2017

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire în funcție a noului prim-adjunct de la SRI, generalul de brigadă Răzvan Ionescu. Acesta își va începe activitatea, care înseamnă conducerea operativă a SRI, vineri.

Răzvan Ionescu are 45 de ani și lucrează în SRI de peste două decenii și este specialist în Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorism.

CV-ul prim-adjunctului de la SRI:

  • este absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București
  • a urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică și Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice
  • a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA
  • a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

„De-a lungul carierei în SRI, domnul general de brigadă Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcții, atât în cadrul unităților centrale, cât și teritoriale, unde a avut succese operaționale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spațiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaționale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaționale, migrație și terorism.

A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan și a absolvit ca șef de promoție cursurile de inițiere”, menționează un comunicat al SRI.

El a fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 și, anterior numirii în funcția de prim-adjunct al directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea amenințărilor transfrontaliere.

„În activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii instituționali ai SRI, atât interni, cât și externi”, mai informează SRI.


Răzvan Ionescu îl înlocuiește pe generalul Florian Coldea, care și-a dat demisia după dezvaluirile fostului deputat Sebastian Ghiță, acum urmarit general, dezvăluiri făcute prin înregistrările difuzate de România Tv.

O anchetă internă a SRI arăta că generalul Florian Coldea nu a incalcat legea si nici normele interne ale Serviciului, dar acesta și-a dat demisia, care i-a fost acceptată imediat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: