vineri

19 aprilie, 2024

23 martie, 2020

Un număr de 52 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Suceava au fost confirmate luni ca fiind infectate cu noul coronavirus și au intrat în carantină. Spitalul a fost închis, va fi dezinfectat în 48 de ore, iar pentru tratarea angajaților unității vor fi aduși medici din alte județe.

După ce va fi dezinfectat, spitalul va fi transformat în spital pentru Covid-19, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, la Digi24.

„O situație deosebită avem la Suceava. Am luat decizia ca la Spitalul Județean Suceava să intre în izolare toți medicii, să fie dezinfectat 48 de ore și devine spital COVID-19. Vor fi detașați medici de la spitalele din județ și din alte județe”, a declarat Nelu Tătaru.


Secțiile afectate din spital sunt cele de boli infecțioase, pneumologie, ortopedie, UPU și cardiologie. Printre cei infectați s-ar afla și persoane din conducerea spitalului, dar și șefi de secție.

Al 5-lea deces produs de noul coronavirus înregistrat în România a fost un sucevean de 71 de ani, confirmat pozitiv chiar luni.

El a fost internat la Spitalul Județean Suceava, din 21.03.2020, și este posibil să fi fost în contact direct sau indirect cu pacienta transferată de la această unitate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

A mai decedat și o femeie în vârstă de 72 ani, internată tot pe 21 martie în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare).


Aproximativ șase pacienți de la Suceava se află internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Cel mai grav caz e al femeii de 64 de ani, om de afaceri. Aceasta este internată la terapie intensivă, sub ventilație mecanică, după ce a suferit anterior un stop cardio respirator.

România are transmitere comunitară a coronavirusului

Secratrul de stat Nelu Tătaru a confirmat că România are o răspândire comunitară, adică a ajuns în stadiul când nu se cunoaște sursa cazului.

„Avem o răspândire comunitară, acum sunt surse pe care trebuie să le identificăm. Încercăm ca focarele mici să rămână izolate, ancheta epidemiologică merge pe fiecare caz în parte”, a explicat el.

Secretarul de stat a mai spus că a crescut puțin capacitatea de testare, care săptămâna viitoare va ajunge „spre 1.500”, odată cu intrarea a spitalelor private și a celor județene între cele care testează. Întrebat despre faptul că autoritățile au decis să impună gradual restricții, cum ar fi limitarea deplasărilor, Nelu Tătaru a replicat: „Ministrul de Interne, Marcel Vela, care în starea de urgență este al doilea om în stat după președintele României, decide gradual măsurile. Noi facem propuneri”.

Un număr de 143 de noi cazuri de îmbolnăvire de cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, aceasta fiind cea mai mare creștere zilnică de la izbucnirea pandemiei în România. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

Numărul total, de la prima infectare confirmată, pe 26 februarie, este de 576 de persoane confirmate pozitiv, dintre care 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

De asemenea, patru persoane au decedat – toate erau persoane în vârstă și cu comorbidități (boli cardiovasculare, cancer etc.), a transmis Grupuș de Comunicare Strategică.

La Terapie Intensivă se află 15 pacienți, dintre careșapte sunt în stare gravă. Ceilalți pacienți au o stare bună, staționară.

Au fost prelucrate în total 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: