sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2016

marian stamate electrocutat
Chirurgul ORL Marian Stamate, după ce a fost electrocutat în timpul unei operații

Accident neobișnuit la Spitalul Colțea din București: chirurgul, pacientul și medicul rezident au fost electrocutați în timpul unei operații din cauza unui aparat de cauterizare defect.

Medicul este Marian Stamate (foto), orelist care timp de şapte ani a făcut implanturi auditive la copii.

Potrivit managerului spitalului, Anca Lupu, a fost demarată o anchetă internă și au fost chemați imediat specialiști de la firma care asigură mentenanța aparatului respectiv.


Operația a fost finalizată cu bine de către un alt medic de specialitate, pacientul este în afara oricărui pericol.

Medicul Florin Chirculescu a declarat Digi 24: „Medicul operator principal este la Reanimare, are probleme cardiace. Pacientul are tulburări de ritm cardiac, de asemenea. E nevoie de asemenea pățanii cumplite care să ne arate că medicii și pacienții suportă împreună dezastrul din sistemul nostru sanitar”.

Florin Chirculescu a menționat că un medic din Ploiești care, acum 2 ani, a atras atenția asupra aparatelor foarte vechi a avut probleme cu conducerea spitalului unde lucra din această cauză.

Medicul Chirculescu a adăugat: „Fundamental, este o problemă de proastă finanțare la care, fără îndoială, se adaugă în unele situații și un management deficitar. Nu este normal să lucrezi cu un aparat care are 1.000 de ore prevăzute prin cartea lui tehnică, iar tu să-l folosești, 5.000, 6.000 de ore. Să-l repari, sau să găsești o modalitate prin care să-l repari, pentru că știi că nu îl vei primi din nou pentru că nu există bani pentru el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Accidentul s-a petrecut în timpul unei intervenții chirurgicale. În sala de operații erau chirurgul, medicul rezident, o asistentă și pacientul. Incidentul s-ar fi produs din cauza electrocauter defect. În nenumărate rânduri, asociațiile de pacienți, dar și sindicatele medicale au avertizat în legatură cu aparatele vechi care trebuie înclouite, însă în majoritatea spitalelor nu s-a luat nicio măsură.

Conducerea Spitalului Colțea va demara o ancheta internă pentru a vedea exact cum s-a petrecut acest eveniment.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: