marți

18 ianuarie, 2022

Spania va pune presiune pentru trecerea la nivelul următor: Buget și ministru de Finanțe pentru zona euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 august, 2017

Guvernul spaniol va pune presiune pe Franța, Germania și Italia pentru a se avansa în aprofundarea uniunii economice și monetare.

Astfel, la summitul de pe 28 august, premierul Mariano Rajoy (foto) va cere Italiei, Franței și Germaniei buget pentru zona euro și ministru de Finanțe, scrie The Local.

“Spania susține un ministru european de Finanțe și un buget european care va apropia, treptat, standardele de viață din toate statele europene”, a declarat premierul Rajoy, după întâlnirea de luni cu Regele Felipe on Mallorca


De asemenea, a anunțat acesta, “Spania va paria pe existența euroobligațiunilor și o trezorerie europeană care să emită aceste eurobonduri,” ceea ce va crește încrederea pieței în eurozonă.

Ministrul spaniol de Finanțe, Luis de Guindos, făcea în iunie un apel pentru urgentarea reformei zonei euro, cu înființarea unui fond monetar european.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De Guindos explicat atunci, pentru Financial Times, că Brexitul și alegerea președintelui Donald Trump sunt factori ce împing Europa și zona monedei unice spre o integrare mai profundă, chiar dacă asta înseamnă amendarea actualelor tratate.

Cancelarul Angela Merkel a dat de înțeles că ar putea susține aceste propuneri, chiar dacă în Germania există o puternică opoziție față de aceste inițiative, iar în septembrie va candida pentru un nou mandat.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr