joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 august, 2020

Numărul de turiști străini în Spania a fost în iulie a fost similar celui din iunie, de 204.926, cu aproape 98%, comparativ cu aceeași lună de anul trecut, conform institutului de statistică ale acestei țări.

De asemenea, veniturile sectorului au coborât cu 70,6%, până la 11,84 miliarde de euro, în primul semestru.

Sunt cele mai slabe rezultate înregistrate în ultima jumătate de secol, potrivit patronatelor, care se tem că prelungirea crizei va duce la dispariția a aproximativ 750.000 de locuri de muncă.


Estimările pentru restul anului sunt la fel de sumbre, în acest domeniu ce asigura 12% din PIB-ul țării, în condițiile în care tot mai multe state impun carantina pentru cei sosiți din Spania, din cauza reaccelerării epidemiei de coronavirus.

Turismul a fost antitodotul Spaniei la recesiunea din 2008 și a contribuit major la revenirea economiei acestei țări. Între 2012 și 2016, numărul turiștilor din Madridul a urcat cu 26%, iar cheltuielile americanilor, chinezilor și britanicilor în Capitala Spaniei au crescut și ele, ajungând anul trecut la o medie de 270 de euro pe zi.

În vara aceasta, locurile turistice cele mai vizitate sunt goale, scrie Euronews. 20% din proprietarii afacerilor din celebra Plaza Mayor se pregătesc să închidă pentru totdeauna business-ul, iar Muzeul Prado a avut în iulie doar 50.000 de vizitatori, cu 220.000 mai puțin decât în urmă cun un an.

PIB-ul spaniol s-a contractat cu 22,1% în trimestrul doi din 2020, față de același trimestru din 2019, iar o treime din locuitori trăiesc doar din ajutoare sau pensii.


Potrivit Johns Hopkins University, Spania a avut până acum aproape 377.000 de infectări diagnosticate și a raportat 28.579 decese provocate de noul coronavirus.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: