sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 august, 2021

Cei mai înalți oficiali ai UE, Ursula von der Leyen și Charles Michel, se află sâmbătă în Spania, unde vizitează un centru de primire organizat pentru găzduirea refugiaților afgani care au lucrat pentru blocul comunitar, anunță Euractiv.

Spania a înființat acest centru în baza militară de la Torrejon de Ardoz, acolo unde vor fi îngrijiți refugiații afgani aduși cu avioane către Uniunea Europeană, până când aceștia vor fi relocați în alte țări ale blocului. Centrul a fost construit de forțele aeriene spaniole în numai patru zile și poate găzdui temporar aproximativ 1.000 de persoane.


Președintele Comisiei Europene și președintele Consiliului European vor vizita centrul împreună cu premierul spaniol Pedro Sanchez, a declarat ministrul de externe Jose Manuel Albares pentru radio Ser. 

„Este un hub, oamenii ajung în Spania și de aici vor merge în alte națiuni care le oferă vize. Este centrul logistic al Europei, deoarece toți afganii care au lucrat cu diferite instituții ale UE în ultimii ani vor trece pe acolo”, a spus ministrul de Externe.

Ministerul spaniol de externe a anunțat la începutul săptămânii că Spania a fost de acord să fie „punctul de intrare în UE” pentru refugiații afgani care au lucrat atât pentru UE, cât și pentru NATO.

Jose Manuel Albares a spus că „aproape toate” statele membre ale UE au fost de acord să primească afgani care au lucrat pentru instituțiile europene, dând ca exemple Belgia, Danemarca, Germania și Letonia.


El a adăugat că inclusiv Spania va primi „aproximativ 50” dintre acești refugiați. La baza Torrejon de Ardoz a aterizat joi un zbor din Roma, care a adus 36 de angajați afgani ai misiunii UE la Kabul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Peste 160 de persoane – angajați ai UE și ai familiilor acestora – au ajuns deja în Europa, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al blocului, Peter Stanos, la Bruxelles.

Alte peste 200 de persoane așteaptă să fie evacuați din Afganistan, a precizat Peter Stanos, adăugând că acest număr nu este definitiv.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: