vineri

12 aprilie, 2024

20 octombrie, 2022

Compania SpaceX, controlată de miliardarul american Elon Musk, și-a extins portofoliul unității sale de internet prin satelit, lansând servicii WiFi pentru aeronave private, transmite Reuters.

Starlink Aviation oferă clienților posibilitatea de a se conecta la internet în timpul zborului, cu ajutorul unei antene în valoare de 150.000 de dolari.

Starlink, rețeaua în creștere de mii de sateliți de internet a SpaceX, va percepe clienților care vor internet în bandă largă pe avioane între 12.500 și 25.000 de dolari pe lună pentru serviciu, pe lângă un cost unic de hardware, de 150.000 de dolari, a anunțat compania pe site-ul său.


Starlink Aviation va începe să livreze terminalele de conectare la jumătatea anului 2023. Rezervări se pot face în schimbul unui avans de 5.000 de dolari. Terminalele vor putea asigura o viteză de până la 350 Mbps, suficiente pentru apeluri video și jocuri online.

Companiile care dezvoltă rețele de satelit pe orbită joasă a Pământului, pentru a transmite internet în bandă largă, precum Starlink și operatorul de satelit susținut de Marea Britanie, OneWeb, se întrec să devină furnizori ai companiilor aeriene și ai serviciilor de avioane private, o piață dominată de companii precum Inmarsat și rivalul său ViaSat, care intenționează să fuzioneze.

OneWeb a anunțat marți un acord cu gigantul de bandă largă Panasonic Avionics, care oferă servicii pentru aproximativ 70 de companii aeriene, pentru a comercializa și vinde serviciul de bandă largă OneWeb companiilor aeriene până la jumătatea anului 2023.

Autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie a amânat săptămâna trecută preluarea planificată de către Viasat a rivalului Inmarsat până la finalizarea unei investigații aprofundate cu privire la temerile că fuziunea ar putea afecta concurența de pe piața conectivității aviatice și ar crește prețurile pentru Wi-Fi-ul de la bord al companiilor aeriene.


SpaceX plănuiește să ofere conectivitate la internet Starlink avioanelor Hawaiian Airlines anul viitor. Compania are și clienți din zona maritimă precum și zeci de mii de consumatori individuali care plătesc 110 de dolari pe lună pentru internet, precum și o taxă de 600 de dolari pentru terminalul Starlink.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: