vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2012

Agenţia de rating Standard and Poor’s a retrogradat luni cu o treaptă, la ‘AA+’, nota acordată Fondului European de Susţinere Financiară (FESF), dar nu exclude revenirea acestuia la ‘AAA’ dacă îi vor fi acordate garanţii suplimentare, potrivit unui comunicat preluat de AFP şi citat de Agerpres.

Această decizie este consecinţa reducerii ratingului Franţei şi Austriei, care făceau parte dintre statele notate cu ‘AAA’ şi permiteau FESF, prin garanţiile lor, să beneficieze de nota maximă acordată de S&P.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe de altă parte, şeful FESF, Klaus Regling, a afirmat luni seară că recenta retrogradare a notei Fondului nu va pune sub semnul întrebării capacitatea sa de împrumut.


‘Reducerea cu o treaptă a notei FESF nu va reduce capacitatea sa de împrumut cu un capital de 440 miliarde euro. FESF are mijloacele de a-şi îndeplini angajamentele actuale şi eventual altele, până la punerea în practică a Mecanismului European de Stabilitate în luna iulie’, a afirmat Regling într-un comunicat.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: