Sorin Grindeanu spune că demisionează de la ANCOM după transpunerea  memorandumului România-SUA în legislaţie - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Sorin Grindeanu spune că demisionează de la ANCOM după transpunerea  memorandumului România-SUA în legislaţie

30 august, 2020

Sorin Grindeanu a afirmat că în septembrie va demisiona din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după transpunerea în legislaţia română a memorandumului România-SUA privind tehnologia 5G.

„Din momentul în care am intrat în incompatibilitate (…) odată cu revenirea în PSD, conform legii am 90 de zile în care să aleg şi să ies din incompatibilitate. Vă spun cât se poate de tranşant că alegerea am făcut-o. Deci, în luna septembrie, nu aştept cele 90 de zile, voi demisiona de la ANCOM”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Sorin Grindeanu a revenit recent în Partidul Social Democrat, în funcţia de prim-vicepreşedinte, incompatibilă cu cea de la ANCOM.

(Citiți și: „Sorin Grindeanu a reintrat în politică: are la dispoziție 3 luni să își rezolve problema de incompatibilitate cu funcția de la ANCOM”)


„De ce consider că mai trebuie să stau două-trei săptămâni? Pentru că în acest moment se află în dezbatere publică, în transparenţă decizională, proiectul de lege pentru transpunerea memorandumului cu Statele Unite, semnat în vara anului trecut, în legislaţia din România. Acest lucru mi-l doresc să intre pe făgaşul normal. S-a lucrat foarte mult, au fost foarte multe discuţii la nivel ministerial. Cred că în următoarele două-trei săptămâni intră acest proiect în dezbatere parlamentară, într-o formă care transpune cât se poate de clar memorandumul semnat în vara anului trecut între Guvernul Statelor Unite şi România”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sorin Grindeanu a spus că este „susţinător total” al respectivului memorandum.

„Poziţia mea e cât se poate de clară şi v-o transmit încă o dată: susţin total transpunerea memorandumului cu Statele Unite, fără niciun fel de nuanţe, semnat anul trecut între noi, Guvernul României, România, până la urmă, şi Statele Unite ale Americii. E un memorandum care în săptămânile viitoare îşi va găsi transpunere în legislaţie, pentru că memorandumul nu ţine loc de lege”, a afirmat el.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr