miercuri

18 mai, 2022

Sorin Grindeanu: Unele lucrări de infrastructură trec la administrațiile locale – ”CNAIR e sufocată de proiecte”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 ianuarie, 2022

CNAIR este ”sufocată” de numeroasele proiecte pe care le are în gestiune, a declarat marți ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, precizând că susține ideea descentralizării unor proiecte de infrastructură rutieră către autoritățile locale.

Acestea ar putea gestiona investiții precum drumuri de tip transregio sau centuri ocolitoare, a arătat ministrul.

”Lucrări de acest tip (drumul transregio de la Galați-Brăila la Călărași, n.r.) plus lucrări pentru variantele ocolitoare vreau ca Ministerul Transporturilor şi anume CNAIR-ul să le descentralizeze, să le dea către autorităţile locale. Explicaţia este simplă, am mai dat-o, o mai spun o dată: în acest moment CNAIR-ul are în gestiune foarte multe proiecte şi, din păcate, este sufocat de toate aceste proiecte şi atunci acest proces de descentralizare este unul pe care îl voi urmări şi îl vom face”, a declarat Sorin Grindeanu, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Călăraşi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Grindeanu a mai spus că şi centura ocolitoare a municipiului Călăraşi va trece la administraţia locală, pentru ca aceasta să urmărească lucrările.

”Experienţa de până acum ne-a arătat că este necesar acest pas important şi că poate fi o soluşie pentru implementarea mai rapidă a unor proiecte”, a adăugat Sorin Grindeanu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: