sâmbătă

10 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 martie, 2021

Examenele naționale vor avea loc cu prezență fizică, la datele stabilite, indiferent de evoluția epidemiologică, a declarat duminică ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei intervenții telefonice la Digi24.

„Cu toată responsabilitatea, nu va exista niciun elev în această țară care să nu poată susține examene naționale indiferent de situația epidemiologică. Aceste examene naționale sunt de maximă importanță, definitorii pentru viitorul oricărui tânăr. Va exista înțelegere și asigur orice elev că examenele naționale se vor da la datele planificate cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat totodată că elevii din anii terminali vor merge la școală la fel ca și până acum – cei care doresc vor continua să participe fizic la cursuri, iar ceilalți pot continua să participe la școala online.


„Toți elevii care nu pot participa cu prezență fizică din orice motiv au dreptul la educație. Este vorba de asigurarea acestui drept printr-o predare, de preferat, sincron, pentru că așa s-a întâmplat și până acum”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul a subliniat că și în ultimele patru săptămâni de școală prezența la clasele terminale a fost situată între 12 și 14 elevi pe clasă.

„Elevii din anii terminali vor merge la școală exact ca și până acum, în scenariile verde și galben, mai mult decât atât, chiar în scenariul roșu vor merge la fel ca în ultimele patru săptămâni care s-au scurs de la începerea semestrului doi. Mai exact, prezența elevilor în clasele terminale a fost situată între 12 și 14 elevi pe clasă. Deci, carevasăzică acei elevi care au putut și dorit să meargă la școală, au mers la școală”, a precizat ministrul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: