800 de angajați ai companiei Aeroporturi București vor fi în șomaj tehnic
marți

26 octombrie, 2021

800 de angajați ai companiei Aeroporturi București intră în șomaj tehnic

23 iunie, 2021

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a aprobat implementarea măsurii şomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de două luni.

Decizia a fost luată având în vedere situaţia financiară a companiei şi rezultatele pe primele 5 luni ale anului 2021, potrivit unui comunicat al CNAB citat de Agerpres.


Astfel, 800 de angajaţi, din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în şomaj tehnic, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o parte timp de două săptămâni.

„Măsura şomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ”, dau asigurări reprezentanţii CNAB.

Poziție geostrategică insuficient valorificată

În prezent, traficul aerian de pasageri, deşi în creştere, se situează la 40% faţă de nivelul din 2019.

După modernizarea Pistei 2  la Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni poate ateriza orice aeronavă, indiferent de mărimea sa, potrivit oficialilor CNAB.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministerul Transporturilor a cerut „o analiză preliminară  a opțiunilor de dezvoltare” a Aeroportului Internațional Henri Coandă București, cu sprijinul International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Grupului Băncii Mondiale.

Ministerul Transporturilor afirmă că potențialul de dezvoltare a Aeroportului de la Otopeni „nu a fost pe deplin valorificat, țările învecinate reușind să atingă rate de creștere superioare în ceea ce privește capacitatea de a deservi traficul internațional, în special pe segmentul mediu și lung curier”.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr