Soluţia Kovesi pentru valorificarea imobilelor indisponibilizate: Să fie date instituţiilor publice - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Soluţia Kovesi pentru valorificarea imobilelor indisponibilizate: Să fie date instituţiilor publice

20 noiembrie, 2014

Procurorul şef DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat joi, într-un interviu acordat Ziare.com, că DNA merită o suplimentare de buget și un alt sediu, mai mare, argumentând că instituția pe care o conduce aduce foarte mulţi bani la bugetul țării.

Laura Codruța Kovesi, a arătat: “În hotărârile de condamnare în dosarele DNA pronunțate anul acesta s-a dispus confiscarea a 30 de milioane de euro. Atât trebuie să intre în bugetul statului, dacă îi confiscă ANAF și celelalte instituții responsabile. Suntem foarte atenți la felul în care se execută măsurile asiguratorii. DNA este un contributor serios la bugetul de stat. Toți vrem bani mai mulți și în fiecare an când se face bugetul sunt discuții unde tăiem și unde mai punem. Sper ca anul acesta să nu existe această discuţie în cazul DNA.”

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Legat de greutatea cu care sunt valorificate proprietăţile imobiliare asupra cărora s-au instituit măsuri asiguratorii, şeful DNA a avansat o soluţie: “Sunt atâtea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date instituțiilor publice, grădinițe, școli, poate spitale. O să încerc anul acesta să verific toate imobilele confiscate în baza dosarelor DNA pentru că şi noi, de exemplu, avem nevoie de un nou sediu şi am să fac demersuri să îl primim.”


Întrebată dacă ar fi interesată de sediul Intact, confiscat de stat odată cu condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, șefa DNA a precizat că, din informațiile pe care le are, “bunurile și imobilele confiscate în acel dosar au fost trecute în proprietatea statului. Vom fi atenți cum vor fi gestionate.”


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr