joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 septembrie, 2015

kovesiÎn cadrul unui interviu acordat Agerpres, pe care agenţia l-a publicat miercuri, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi, afirmă că legislaţia privind statutul aleşilor ar trebui modificată în sensul introducerii interdicţiei de exercitare a funcţiei publice după o condamnare pentru fapte de corupţie.

Întrebată cum vede faptul că anumiţi demnitari, aleşi locali sau şefi de instituţii, revin în funcţii deşi au fost arestaţi preventiv sau condamnaţi, Laura Codruţa Kovesi a afirmat:

Este o lacună a legislaţiei. Există, din păcate, foarte multe situaţii în care persoane condamnate pentru corupţie continuă să exercite funcţii publice, de obicei exact aceeaşi funcţie pentru care au fost condamnaţi.


Dacă ar fi să fac o paralelă între magistraţi şi ceilalţi care deţin funcţii publice, pot să vă spun că la magistraţi în momentul trimiterii în judecată ei sunt suspendaţi din funcţie. Din păcate, pentru parlamentari, pentru preşedinţi de consilii judeţene sau pentru alte persoane care conduc instituţii publice această regulă nu este aplicabilă.

De foarte multe ori am văzut preşedinţi de CJ sau primari care au ieşit din arest preventiv şi s-au dus la primărie sau la CJ şi au continuat să-şi exercite funcţiile, am văzut parlamentari care au fost condamnaţi şi care au mers în continuare în Parlament.

Cred că ar trebui să existe o modificare legislativă şi să existe o interdicţie clară de a mai exercita funcţii publice în situaţia în care persoanele sunt condamnate pentru astfel de fapte. (sublinierile aparţin redacţiei)


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: