miercuri

27 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 mai, 2020

Premierul Janez Jansa

Guvernul Sloveniei a anunțat oficial, joi seara, că epidemia de coronavirus s-a încheiat. Slovenia este primul stat membru UE care face un astfel de anunț, în baza faptului că în fiecare zi din ultimele 2 săptămâni nu s-au înregistrat în țară mai mult de 7 cazuri noi.

Cetățenii altor state membre UE care călătoresc în Slovenia nu mai sunt obligați, începând de vineri, să intre în carantină pentru minimum 7 zile, a anunțat guvernul.

Țara are 2 milioane de locuitori, se învecinează cu Italia, Austria, Ungaria și Croația și a raportat în total până aum 1.464 de infecții cu coronavirus și 103 decese. Epidemia a fost declarată la data de 12 martie.


”Slovenia a îmblânzit epidemia în ultimele 2 luni. Astăzi, Slovenia deține cea mai bună situație epidemiologică din Europa”, a anunțat premierul Janez Jansa, citat de Euractiv.

Încetarea epidemiei are drept consecință și încetarea unor măsuri de susținere acordate populației și firmelor în ultimele 2 luni, măsuri care vor fi anulate la sfârșitul lunii mai. Slovenia a anunțat că intrarea cetățenilor UE care prezintă semne ale infecției cu coronavirus rămâne în continuare interzisă, la fel și perioada de 14 zile de carantină pentru cetățenii din state non-UE care ajung în țară, cu excepția diplomaților și a transporturilor de marfă.

Cetățenii sloveni au fost rugați de premier să respecte în continuare regulile sanitare de bază pentru a preveni noi infecții, dar guvernul nu a emis niciun fel de norme de acest gen.

În perioada anterioară, cetățenilor sloveni li s-a solicitat să păstreze o distanță socială de cel puțin 1,5 metri, să poarte măști în spațiile publice închise și să își dezinfecteze mâinile la intrarea în aceste spații.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: