Criza Ucraina-Rusia /SUA au suspendat legăturile militare cu Rusia. Vladimir Putin ordonă întoarcerea la baze a participanţilor la exerciţiile militare - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

23 octombrie, 2021

Criza Ucraina-Rusia /SUA au suspendat legăturile militare cu Rusia. Vladimir Putin ordonă întoarcerea la baze a participanţilor la exerciţiile militare

4 martie, 2014

Statele Unite au “suspendat toate legăturile militare” dintre Washington şi Moscova în urma intervenţiei ruse în Crimeea, a anunţat luni Pentagonul, citat de AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor mobilizate săptămâna trecută într-un exerciţiu militar surpriză în vestul şi centrul Rusiei să se întoarcă la unităţile lor, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, relatează Russia Today.

Barak Obama: “Rusia este de partea rea a istoriei în criza din Ucraina”

Exerciţiile militare din centrul şi vestul Rusiei au fost lansate miercuri. Acestea au implicat 150.000 de millitari, 90 de avioane, 880 de blindate, 80 de nave de război şi alte echipamente grele.


Vladimir Putin, care a vizitat luni baza militari Kirillovsk din regiunea Leningrad, în nord-vestul Rusiei, a asistat la ultima fază a exerciţiilor.

Manevrele, decise pe fondul crizei politice din Ucraina, au fost considerate drept un semn al unei posibile incursiuni militare masive de căre unii observatori din Occident.

Reacţia SUA a fost fermă- “Rusia este de partea rea a istoriei în criza din Ucraina. Măsurile luate de Rusia reprezintă încălcări ale suveranităţii ucrainene şi ale dreptului internaţional. Dacă Moscova continuă pe traiectoria actuală, examinăm măsuri economice şi diplomatice care ar izola Rusia”, a declarat Barak Obama, citat de AFP.

Ultimatumul – negat de comandamentul Flotei ruse

“Dacă informaţiile privind ultimatumul sunt reale, ar fi o escaladare periculoasă a situaţiei”, a declarat şi Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.


Flota rusă de la Marea Neagră, staţionată în Crimeea, nu a emis niciun ultimatum militarilor ucraineni, afirmă însă un purtător de cuvânt al instituţiei, negând informaţiile în acest sens apărute în presă, relatează CNN. “Informaţiile despre presupusul ultimatum sunt o mizerie”, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului Flotei ruse din Sevastopol.

Surse militare citate de Interfax-Ukraine şi de BBC afirmau că Flota rusă la Marea Neagră a dat ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi, în caz contrar ameninţând cu atacuri.

Potrivit presei, toate bazele militare ucrainene din regiunea prorusă Crimeea sunt înconjurate de militari ruşi.

Congresul American pregăteşte un ajutor financiar pentru Ucraina

Mai mulţi oficiali ai Congresului american dornici să susţină Kievul în faţa Moscovei şi-au exprimat intenţia, luni, de a adopta rapid măsuri de ajutor economic pentru Ucraina, care ar putea include garantarea unui împrumut de un miliard de dolari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a anunţat deja săptămâna trecută că Washingtonul pregăteşte un plan pentru garantarea unui eventual împrumut internaţional care se ridică la aceeaşi sumă.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a anunţat luni, în Senatul american, că un proiect de lege privind acordarea unui ajutor Ucrainei este în curs de elaborare. Obiectivul proiectului de lege este de a “contracara actele Rusiei vizând anexarea teritoriului ucrainean prin forţă”.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr