vineri

20 mai, 2022

Sindicatele Volkswagen se angajează să blocheze construirea fabricii din Turcia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 noiembrie, 2019

(Bernd Osterloh, șeful sindicaliștilor din întreaga companie VW)

Puternicele sindicate de la Volkswagen promit să facă tot ce le stă în putință ca să blocheze proiectul de construire a unei uzine de 1,3 miliarde euro în Turcia, anunță Bloomberg.

Volkswagen anunțase la mijloc de septembrie că suspendă decizia de a construi uzina în Turcia, ca efect al criticilor internaționale la adresa armatei turce și a ofensivei acesteia din nordul Siriei.

În acest context, România și Bulgaria sperau să revină în cursa pentru găzduirea unei uzine Volkswagen, dar un oficial al companiei a anunțat că VW nu caută un amplasament alternativ, că nu se renunță la planul original, proiectul fiind doar pus în așteptare.


„Vreau să spun foarte clar: reprezentanţii sindicatelor resping aprobarea atât timp cât Turcia încearcă să-şi realizeze obiectivele sale politice folosind războiul şi forţa”, a anunțat Bernd Osterloh, şeful sindicatului global al VW şi membru în Consiliul de Supraveghere al producătorului auto.

Bernd Osterloh a mai spus că principiile Volkswagen cer construirea de uzine în zone în care există ”un mediu de stabilitate și încredere”, situație care nu se aplică Turciei conduse de regimul Erdogan.

Frank Witter, director financiar al companiei, spunea miercuri că nu este grabă pentru a găsi alternative și adăuga că pot fi alocate în Slovacia capacități de producție în plus.

Dacă va exista o uzină nouă aceasta va putea ajunge la 300.000 de mașini/an și va avea 4.000 de angajați.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Consiliul de supraveghere al companiei se reunește pe data de 15 noiembrie pentru o analiză a planului de cheltuieli pe următorii 5 ani, plan care conține alocările de capital pentru extinderea globală a VW.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: