marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 aprilie, 2019

Peste 16.000 de deţinuţi au beneficiat de reducerea cu o cincime a pedepsei, acordată prin Legea recursului compensatoriu, conform unui comunicat al Federaţiei Sindicatului din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Populaţia penitenciarelor s-a redus temporar cu aproape 7.000 de deţinuţi, având în vedere rata recidivelor: circa  70% dintre cei eliberați s-ar putea întoarce în următorii ani după ce vor fi comis noi infracţiuni, arată comunicatul.

Legea recursului compensatoriu, inițiată în 2016, a fost modificată de parlamentari PSD în beneficiul deținuților și prevede că cei încarcerați în condiții inadecvate beneficiază de șase zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate. Ea a intrat în vigoare în octombrie 2017 și prevede eliberarea cu șase zile mai devreme pentru fiecare 30 de zile de detenție executate în condiții improprii.


Mandatul lui Tudorel Toader la ministerul Justiţiei a fost marcat de incompetenţă şi nepăsare în domeniul penitenciarelor, întrucât acesta a blocat investiţiile de modernizare a penitenciarelor, a ignorat deficitul de personal şi a vasalizat managementul sistemului, acuză Federația.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Demiterea fostului ministru este tardivă şi a fost luată din motive greşite, deoarece Tudorel Toader ar fi trebuit să fie schimbat pentru incompetenţă şi indolenţă, nu pentru că nu a îndeplinit anumite obiective politice izvorâte din interese penale.

,,Tudorel Toader a subminat sistemul penitenciar prin blocarea investiţiilor necesare modernizării sistemului penitenciar, vasalizarea prin imputerniciri repetate şi deseori ilegale a managementului sistemului penitenciar, subfinanţarea sistemului penitenciar şi ignorarea deficitului sever de personal si a nevoii de a asigura dotări corespunzătoare pentru ca activitatea să se desfăşoare în bune condiţii. Toate aceste probleme au fost discutate în mod repertat, niciodată rezolvate. Nici măcar partial”, se mai arată în comunicatul FSANP.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: