Siegfried Mureșan, ales președinte al delegației Parlamentului European cu Republica Moldova - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Siegfried Mureșan, ales președinte al delegației Parlamentului European cu Republica Moldova

26 septembrie, 2019

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a fost ales astăzi președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

„Prin alegerea mea în poziția de președinte al delegației, Republica Moldova câștigă un prieten și un aliat într-o poziție-cheie la nivelul instituțiilor europene.

Prioritatea mea zero pe durata mandatului meu de președinte al delegației va fi apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Voi spune tuturor factorilor de decizie din Parlamentul European, din Comisia Europeană și din statele membre ale Uniunii Europene că sprijinirea Republicii Moldova este în interesul fundamental al Uniunii. Republica Moldova este un stat în imediata vecinătate a Uniunii Europene și îmbunătățind siguranța, prosperitatea, stabilitatea în Republica Moldova contribuim direct la siguranța în interiorul UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Avem în momentul de față o oportunitate unică în relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană prin alegerea unui guvern proeuropean și reformator la Chișinău. Maia Sandu este cel mai proeuropean și cel mai reformator prim-ministru pe care l-a avut Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Vom ajuta Republica Moldova pe calea reformelor pe care acest Guvern își propune să le îndeplinească”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan după votul membrilor delegației.

„Voi merge în curând și de oricâte ori este nevoie în Republica Moldova pentru a spune cetățenilor care sunt avantajele apropierii de Uniunea Europeană. Vreau ca și românii de pe stânga Prutului, la fel ca românii de pe dreapta Prutului, să poată trăi în siguranță și stabilitate, să aibă o perspectivă de prosperitate la ei acasă”, a adăugat Siegfried Mureșan.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr