luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 mai, 2011

Marea Britanie şi-a anunţat susţinerea pentru candidatura ministrului francez de finanţe, Christine Lagarde, la funcţia de director general al FMI, după ce anterior, ministrul german de finanţe, Wolfgang Schauble, a făcut declaraţii în acelaşi sens, relatează AFP.

”Din punct de vedere al meritelor, cred că Christine este candidata evidentă pentru FMI şi de aceea Marea Britanie o va susţine”, a precizat într-un comunicat ministrul britanic de finanţe, George Osborne.

Oficialul britanic a lăudat calităţile ministrului francez: ”Ea a arătat în acest an aceste calităţi de leadership la scară internaţională ca preşedintă a miniştrilor de finanţe din G-20. De asemenea, a fost o avocată pentru ţările în dificultate şi cu deficite puternice”.


”O susţinem pentru că este cea mai bună pentru post, dar personal cred, de asemenea, că ar fi un lucru foarte bun să vedem pentru prima dată o femeie în fruntea FMI”, a adăugat Osborne.

Declaraţia ministrului conservator de finanţe de la Londra vine şi ca reacţie la ideea enunţată de anumite cercuri politice britanice, potrivit cărora Regatul Unit ar trebui să-l susţină pe fostul premier laburist Gordon Brown la şefia FMI.

Christine Lagarde, de 55 de ani, ar putea astfel să obţină susţinerea întregii Uniuni Europene la şefia FMI, după ce compatriotul ei, Dominique Strauss-Kahn, a demisionat din această funcţie, ca urmare a acuzaţiilor de agersiune sexuală asupra unei cameriste de la un hotel new-yorkez, care i se aduc.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: