vineri

14 iunie, 2024

23 decembrie, 2021

Serviciile Secrete SUA desfășoară 900 de investigații privind fraudele din fondurile de sprijin legate de pandemia COVID-19, Fraudele sunt estimate la 100 de miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al US Secret Service.

Au fost arestate 100 de persoane și 2,3 miliarde de dolari au fost deja recuperate, iar 1,3 miliarde de dolari au fost sechestrate.

„Au fost afectate toate statele, unele mai puternic decât altele. Serviciile Secrete au declanșat operațiunile  încercând să recupereze tot ce se poate, inclusiv fondurile furate atât din programele federale, cât și din cele ale statelor”, spune Roy Dotson, agentul special desemnat să recupereze pagubele.


Serviciile Secrete derulează investigațiile prin intermediul Rețeaua Forțelor Operative privind Frauda Cibernetică (CFTF) și în parteneriat cu autoritățile federale și locale, tribale și teritoriale, precum și cu instituții juridice străine, cu mediul academic și cu sectorul privat, în special cu instituțiile financiare.

Schema fraudei

Fraudele au vizat fondurile pentru susținerea șomerilor și a salariilor în IMM-uri, din programul de împrumuturi în caz de dezastru economic.

În principiu schema nu este sofisticată. Hoții cer potențialelor victime să deschidă un cont și să mute bani pentru ele dintr-un motiv fictiv, cum  ar fi angajarea online, aventurile romantice. Li se cerea și să accepte depozite de bani.

„Ca urmare, oamenii devin „catâri” (intermediari) fără voie a banilor furați”, a mai explicat agentul special citat.


Administrația Biden a pus la bătaie fonduri de 3.400 de miliarde de dolari, sub diverse forme, pentru revenirea societății și ecojmnomiei în urma pandemiei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: