marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 februarie, 2017

Senatul a aprobat marți, cu 118 voturi pentru și niciunul împotrivă, Legea pentru adoptarea OUG 14, care abrogă OUG 13 de modificare a codurilor penale. Senatorii au refuzat însă discutarea și respingerea OUG 13, cea care dezincrimina neglijența în serviciu și abuzul în serviciu din dosarele cu prejudiciu de sub 200.000 lei.

Urmează ca legea să fie discutată și în Camera Deputaților.

Discutarea OUG 13 a fost propusă de fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, acum senator USR, „pentru a nu crea o posibilitate de aplicare a unor atacuri în Justiţie şi ca o dovadă de bună credinţă a majorităţii”, solicitare susţinută şi de senatorii PNL.


„Există probleme cu OUG 14, posibile, de constituţionalitate. Din acest motiv, guvernul Grindeanu, promovând OUg 14 a abrogat OUG 13.

Să nu creăm o fereastră de timp între discuţia pe OUG 14 şi discuţia pe OUG 13. Cer acest lucru pentru a nu crea o posibilitate de aplicare a unor atacuri în Justiţie şi ca o dovadă de bună credinţă a majorităţii”, a cerut Vlad Alexandrescu.

Potrivit normelor legislative, dacă Legea de adoptare a OUG 14 este declarată ulterior neconstituțională și OUG 13 nu este respinsă în Parlament, intră în vigoare automat OUG 13, cea care dezincriminează unele fapte de corupție.

Liberalii au solicitat și ei sistarea lucrărilor plenului pentru ca membrii comisiei juridice să dezbată şi să redacteze un raport referitor la OUG 13/2017 și apoi acesta să fie supus votului plenului.


Traian Băsescu a propus în numele PMP renunțarea la dezbaterile pe cele două ordonanţe şi crearea unei comisii extinse care să amendeze Codurile penale din perspectiva deciziilor Curţii Constituţionale.

Cererile USR, PNL și PMP au fost respinse prin vot de majoritatea PSD – ALDE, după care a fost votată OUG 14.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: