Senatorii PSD discută şefia grupului parlamentar după preconizata retragere a socrului premierului - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Senatorii PSD discută şefia grupului parlamentar după preconizata retragere a socrului premierului

30 august, 2015

ponta-victorPremierul Victor Ponta a sosit, duminică, la Parlament, la şedinţa de grup a senatorilor PSD, el declarând la intrare că participă în calitate de prim-ministru, fără a face alte precizări.

La şedinţa senatorilor PSD, la care participă şi preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, ar urma să se stabilească cine va prelua conducerea grupului după preconizata retragere a lui Ilie Sârbu.

Printre posibilii candidaţi se numără Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu şi Șerban Nicolae.


Întrebat despre participarea sa la această şedinţă, Victor Ponta a declarat: „Cum adică de ce-am venit? Păi nu sunt prim-ministru?”. El a adăugat că va face declaraţii la finalul reuniunii.

Potrivit unor surse social-democrate citate de Mediafax, în această şedinţă, actualul lider al senatorilor PSD, Ilie Sârbu, ar urma să îşi anunţe retragerea din această funcţie, apoi să fie ales un nou lider de grup.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit surselor citate, doi senatori PSD şi-au anunţat, informal, intenţia de a candida. Este vorba despre Mihai Fifor, preşedintele Comisiei pentru transporturi din Senat, şi Şerban Nicolae, senator PSD aflat la al doilea mandat. De asemenea, în PSD se vehiculează şi numele fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru o candidatură la şefia grupului din Senat.

Mihai Fifor, creditat de către unii social-democraţii cu cele mai multe şanse de a prelua conducerea grupului PSD din Senat, a fost propus şi pentru postul de ministru al Transporturilor, în locul lui Ioan Rus, însă nominalizarea sa a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, în iulie.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr