luni

22 aprilie, 2024

2 iunie, 2014

Senatorii au respins luni, cu 104 voturi „împotrivă” şi 15 voturi „pentru”, cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Marius Isăilă, pe care procurorii DNA îl acuză de trafic de influență în formă continuată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Votul a fost secret.

„La începutul anului 2012, Isăilă Ovidiu Marius, care era la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, a pretins, cu complicitatea lui Ene Cristian Ștefan, prin intermediarul Cristescu Cătălin, suma de 200.000 euro de la un denunțător, pentru a realiza intervenții pe lângă funcționarii ANAF ce efectuau un control la o societate comercială administrată de denunțător, în vederea soluționării favorabile sau blocării controlului.


După remiterea acestei sume, Isăilă Ovidiu Marius a pretins denunțătorului, prin același intermediar, o nouă sumă de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influența rezultatele unui nou control.

În cursul lunii august 2013, Isăilă Ovidiu Marius prin intermediul consilierului său Ene Cristian Ștefan, i-a pretins lui Cristescu Cătălin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiți funcționari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma a avea loc în toamna aceluiași an pentru ocuparea unei funcții de inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

La începutul lunii martie 2014, Isăilă Ovidiu Marius i-a pretins lui Cristescu Cătălin, prin intermediul aceluiași consilier Ene Cristian Ștefan, o altă sumă de 20.000 euro pentru a realiza intervenții pe lângă diferiți funcționari publici în vederea favorizării la concursul ce urma să aibă loc pentru ocuparea unor funcții în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

După remiterea celor 20.000 de euro de către Cristescu Cătălin lui Ene Cristian Ștefan, pentru a ascunde primirea banilor, Isăilă Ovidiu Marius l-a instigat pe acesta din urmă să întocmească un fals contract de împrumut între Ene Cristian Ștefan și Cristescu Cătălin, în care să menționeze împrejurări nereale pentru a induce în eroare organele judiciare cu privire la împrejurările în care au fost remiși banii”, potrivit procurorilor DNA.


Marius Isăilă a ocupat o serie de funcţii în sistemul public de finanţe, fiind director în Administraţia Financiară sector 5, director adjunct al Direcţiei de Control din cadrul ANAF, şef serviciu în Ministerul de Finanţe, la Oficiul de Plăţi şi Contracte PHARE, pentru ca din decembrie 2012 să fie ales senator, din partea PSD.

Săptămâna trecută, un alt parlamentar – Florin Popescu (PMP) a scăpat de arestarea preventivă, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA.

El este acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine între 60 şi 80 de tone de pui pe care le-ar fi distribuit ca mită electorală în campania pentru alegerile locale din 2012.

În ultimul timp, mai multe cereri de ridicare a imunităţii au fost respinse de către parlamentari: în vederea începeri urmăririi peale – Varujan Vosganian (PNL), Laszlo Borbely (UDMR), Victor Paul Dobre (PNL), Daniel Chiţoiu (PNL), şi în vederea arestării preventive – Ion Stan (PSD) şi Vlad Cosma (PSD).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: