miercuri

27 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 februarie, 2016

tudorSenatoarea Doina Tudor va putea fi reținută și arestată preventiv, dacă instanța aprobă acest lucru, în dosarul soțului său, Daniel George Tudor, fost vicepreședinte ASF, după ce 61 de senatori au votat pentru ridicarea imunității, iar 57, împotrivă.

Votul a fost secret cu bile.

„Am bagajul făcut, mă așteptam la asta”, a spus ea după anunțarea rezultatului votului.


Ea este acuzată de DNA că, în perioada martie-mai 2013, l-ar fi ajutat în mod direct pe Daniel Georghe Tudor, pe atunci încă soțul său, să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca acesta, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

Doina Tudor a declarat că în perioada când procurorii susțin că ar fi primit necuvenit anumite sume de bani era plecată în SUA și poate proba acest lucru cu biletele de avion: „Exact când au fost datele acelea date de către inculpat (Daniel George Tudor – n. red.), au fost menționate niște date de remitere a banilor. Deci, eu am biletul de avion pe care l-am depus și pașaportul cu ștampila de intrare în SUA (…) Nu există nicio dovadă, absolut nimic”, a declarat Doina Tudor, miercuri, în Senat.

Ea a mai susținut că în acea perioadă era în conflict cu soțul său, de care a și divorțat ulterior.

Procurorii mai susțin că, “în urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”.


În acest dosar, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri ca Daniel George Tudo și Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, să fie cercetați de DNA în arest la domiciliu. Hotărârea nu este definitivă.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: