marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2018

Ioan Buda, noul șef al Poliției Române

Cătălin Ioniţă a demisionat din funcția de șef al Poliției Române, la numai cinci luni de la controversata sa numire în funcție, care a fost în ianuarie declanșatorul înlocuirii lui Mihai Tudose cu Viorica Dăncilă.

În locul lui Cătălin Ioniță, la conducerea Poliției Române a fost numit chestorul general de poliţie Ioan Buda, fost şef al Poliţiei de Frontieră.

În dosarul de corupție care a dus la arestarea mai multor lucrători în Vama Moravița, Ioan Buda a fost indicat drept unul dintre șefii rețelei, adică „regina șpăgilor  din vămi”.


Chestorul, ajuns ulterior secretar de stat în Ministerul de Interne, a fost și șef al vămii Oradea.

″Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale”, informează un comunicat al MAI.

Pe 10 ianuarie, premierul Mihai Tudose i-a cerut demisia minsitrului de Interne, Carmen Dan, pentru că l-a mințit în legătură cu Cătălin Ioniță:

„Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniţă) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam aşa: Sunt premierul, doriţi această funcţie? şi mi-a spus: Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept. Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia şi-a manisfestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da”, explica Mihai Tudose, într-un interviu.

(Citiți și: Mihai Tudose: Nu pot să mai lucrez cu un ministru care minte. Dacă va fi lăsată, Carmen Dan își va da demisia)


Cinci zile mai târziu, cel care își dădea demisia era premierul, nu ministrul Carmen Dan, apropiată a lui Liviu Dragnea. Iar Cătălin Ioniță era numit șef al Poliției Române, de către prmeierul inetrimar Mihai Fifor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: