vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iulie, 2021

marian iorga politie cercetat coruptieComisarul de poliție Marian Iorga (foto), inspector șef al IPJ Prahova și unul dintre numele vehiculate în primăvară pentru conducerea Poliției Române, a fost pus sub urmărire penală de către DNA, pentru că ar fi primit mită un ceas în valoare de 4.350 de lei. Ministerul de Interne a anunțat, imediat după plasarea lui sub control judiciar a acestuia, încetarea împuternicii acestuia la conducerea Poliției Prahova.

Marian Iorga este anchetat pentru fapte de corupție săvârșite în timp ce era șef al Poliției Călărași, explică un comunicat al DNA.

Despre Marian Iorga se vehicula la începutul acestui an că ar fi fost suținut de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliul Județean Prahova, pentru preluarea conducerii Poliției Române. Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, este de altfel cel care l-a adus pe Marian Iorga la Prahova, de la șefia Inspectoratului Județean de Poliție Călărași.


La conducerea Poliției Române a fost numit, în luna mai, chestorul Benone Matei, directorul Direcției de Operațiuni Speciale (DOS), structura responsabilă cu filaje și interceptări.

Faptele pentru care Marian Iorga este cercetat de procurorii anticorupție:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie 2021, față de inculpatul IORGA MARIAN, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție (I.P.J.) Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Între obligațiile impuse prin controlul judiciar față de inculpat se află interdicția de a părăsi țara și interdicția de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menționate în ordonanță.


În ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar se arată că în cauză există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior.

Inculpatului li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală față de o persoană fizică fără calitate specială, pentru infracțiunea de dare de mită.

Anunțul MAI de suspendare a lui Marian Iorga din funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Prahova:

În vederea asigurării informării opiniei publice, cu privire la situația ofițerului care asigura conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, vă comunicăm faptul că ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii acestuia din funcția de inspector șef. Ofițerul a fost pus la dispoziția Inspectoratului General al Poliției Române.

Pe perioada punerii la dispoziție, comisarul-șef de poliție va primi sarcini profesionale în zona de suport administrativ.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: