marți

25 iunie, 2024

31 iulie, 2019

Până când nu vor exista date certe că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au fost ucise, nu poate fi neglijată varianta că tinerele sunt în viață, a declarat miercuri procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă (foto).

Deocamdată, a mai spus acesta, se pare că Gheorghe Dincă a acționat singur.

„Vreau să vă aduc la cunoştinţă în mod oficial faptul că până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la faţa locului şi, de aceea, tot ce a apărut în spaţiul public sunt doar ştiri pe surse neconfirmate oficial şi vreau să vă asigur că, de îndată ce vom primi măcar concluzii preliminare cu privire la aceste rezultate, vă vom comunica numaidecât”, a declarat șeful DIICOT.


Singura afirmație probată 100% este că Alexandra s-a aflat în autoturismul și în locuința lui Gheorghe Dincă, după cum dovedesc probele ADN de pe mai multe obiecte.

Nu există însă, contrar unor informații apărute în presă, nici măcar rezultatele preliminare ale testelor făcute pe fragmentele osoase găsite în locuința lui Dincă, a mai spus Bănilă.

Testele preliminare, conform specialiștilor, vor confirma dacă fragmentele respective sunt umane și dacă se va putea stabili cu exactitate ADN-ul, astfel încât să poată fi identificată/e victima/ele.

Butoiul în care au fost găsite fragmentele nu este un butoi, iun arzător artizanal din metal, fără capac la partea inferioară și care se așează pe pirostii tot metalice. Funcționează ca un arzător, ca o sobă improvizată și a fost probabil confecționat de inculpat.

Jurnaliștii au ajuns înainte de anchetatori la câteva probe importante


În ceea ce privește profesionalismul echipei de procurori și polițiști criminaliști implicați în ancheta de la Caracal, trebuie spus că imagini esențiale, din dimineața zilei de joi, inclusiv de dinainte ca Alexandra să sune la 112, au fost descoeprite de jurnaliști, pe camerele de supraveghere dintr-o zonă a orașului.

Jurnaliștii le-au luat de la proprietarii camerelor, după care s-au seziat și procurorii. Felix Bănilă a confirmat acest lucru.

Sursă: Digi24

Autoturismul lui Gheorghe Dincă exista într-o fotografie din dosarul dispariției Luizei Melencu

Declarațiile făcute miercuri de Felix Bănilă confirmă faptul că o anchetă serioasă în cazul Luizei Melencu ar fi putut duce de mai mult timp la Dincă, ceea ce ar fi împiedicat tragedia cu Alexandra.

Șeful DIICOT a confirmat, așadar, că exista o imagine a autoturismului lui Gheorghe Dincă în dosarul Luizei, tânăra dispărută în aprilie, după ce a făcut autostopul. Polițiștii și procurorul care au lucrat la caz nu au reușit vizualizarea numărului de înmatriculare, dar Felix Bănilă susține că existau câteva detalii ce puteau duce la identificarea mașinii și a proprietarului.

Perchezițiile, întrerupte 

Perchezițiile pe proprietatea lui Dincă au fost oprite, pentru că acesta se află la București, unde se efectuează expertiza medico-legaă psihiatrică și, potrivit legii, nu se pot efectua percheziții în lipsa proprietarului, atunci când acesta este arestat preventiv, pentru a i se respecta dreptul la apărare.

Cercetarea la fața locului va fi reluată după aducerea acestuia de la București și tot atunci vor fi sparte și tuburile betonate din , al căror rost nu este cunoscut, dar care se pare că au fost realizate cu mult înainte.

Gheorghe Dincă a fost cooperant, a descris cum le-a ucis pe cele două fete, dar a devenit confuz în momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele celor două fete.

„Nu ne putem axa în mod exclusiv pe declaraţiile inculpatului. Inculpatul se pare că a fost cooperant, însă la momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele, a devenit confuz. Cu privire la victima de 15 ani, (Gheorghe Dincă – n.r.) a spus că a aruncat-o în Olt, iar ulterior a spus că a aruncat-o în Dunăre”, a completat Felix Bănilă.

„În primă fază, inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor, în urma discuţiei avute cu anchetatorii şi cu avocatul, a recunoscut. Ne punem şi noi întrebarea ce l-a făcut să recunoască?. Ţine de conştiinţa lui şi de modul în care înţelege să-şi construiască apărarea”, a completat Felix Bănilă.

Este anchetată și activitatea operatorilor de la 112

Procurorul-şef DIICOT a mai precizat că cercetările nu se axează exclusiv pe traficul de persoane, ci vizează şi activitatea desfăşurată de operatorii de la 112.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: