duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 aprilie, 2020

Laurențiu Țenț (foto) a fost demis luni din funcția de președinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, poziție în care a fost numit în decembrie 2019, la propunerea ministrului Municii, Violeta Alexandru. Atribuțiile lui Laurențiu Țenț au fost preluate de Tomiţă Murgoci, secretar general al CNPP (începând din 2014), până la numirea unui alt șef al instituției.

Demiterea lui Laurențiu Țenț a fost solicitată de ministrul Violeta Alexandru, care s-a declarat ”nemulțumită” de progresele legate de reformarea instituției:

Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal şi care îmi relatează situaţii inacceptabile din teren, pentru mine contează mult.


Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanţa, posibilă în România, de a soluţiona dosarele de pensii în timp şi în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă faţă de problemele pensionarilor.

Sigur că nu este uşor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Şi cu un om ca mine care este foarte exigent.

Cel demis a declarat la Antena 3 că a aflat de înlocuirea sa din postarea pe Facebook a ministrului Violeta Alexandru: „Cu mine nu a vorbit nimeni, am aflat din postarea doamnei ministru. Am avut o mare mirare, pentru că nu înţeleg motivul demiterii mele. Am avut discuţii cu dna ministru în ultima perioadă, discuţii instituţionale, normale. Cred că prin faptele pe care le-am făcut acolo şi pe care le voi prezenta public se va vedea care a fost performanţa mea acolo. Am reuşit o debirocratizare evidentă. Problema întârzierilor este una sistemică. Sunt probleme de personal. În ceea ce priveşte atitudinea funcţionarilor, pot spune că Casele de Pensii sunt închise de ceva timp.”

Laurenţiu Ţenţ (38 de ani) fusese numit pentru un mandat de cinci ani, în locul lui Ioan Petru Căprariu, care a intrat în concediu medical după venirea la guvernare a Cabinetului Ludovic Orban, paralizând practic activitatea instituției într-un moment în care se înregistrau întârzieri la recalcularea pensiilor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: