vineri

31 mai, 2024

18 iunie, 2018

Poliţia germană l-a reţinut pe Rupert Stadler (foto), director executiv al diviziei de lux Audi din cadrul concernului Volkswagen, în cadrul anchetei legate de trucarea emisiilor auto, a anunțat luni procuratura germană, potrivit DPA.

Procurorii au percheziţionat săptămâna trecută locuinţa lui Rupert Stadler și l-au arestat pe șeful Audi de teamă că acesta ar vrea să ascundă dovezi în legătură cu scandalul Dieselgate.

În total, 20 de persoane sunt vizate în prezent de această anchetă. Investigaţia vizează maşinile vândute în Europa.


Potrivit anchetatorilor, vehiculele ar fi fost echipate cu un software care oprea controlul emisiilor de noxe în timp ce maşinile erau în mişcare.

Potrivit procurorilor, Audi a vândut, în SUA și în Europa, cel puțin 210.000 de autoturisme echipate cu motoare diesel care aveau intalat un software ce putea ”păcăli” testele de emisii. Operațiunea a fost începută în 2009, anchetatorii având suspiciuni de fraudă comisă de oficiali ai companiei germane.

În februarie 2018, procurorii au percheziționat sediul din Ingolstadt al Audi și birourile fabricii Neckarsulm din sudul Germaniei.

Pentru acuzaţii similare, doi directori ai diviziei americane a Volkswagen au fost deja condamnaţi în Statele Unite.


Autoritățile germane l-au acuzat pe șeful Audi că nu a luat măsuri să oprească livrarea în Europa a modelelor cu emisii trucate, începând cu sfârșitul lui 2015.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: