luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iulie, 2017

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, a declarat  după discuțiile de vineri cu premierul Mihai Tudose, că este mulţumit de activitatea instituţiei pe care o conduce, având în vedere subdimensionarea și bugetul acesteia, potrivit Agerpres.

Totodată, Ministerul Fiananţelor, ANAF şi Serviciul de Telecomincații Speciale (STS) vor prezenta, joi, „un memorandum privind crearea unui sistem de date informatice unice sub forma de centru naţional de informaţii financiar-fiscale”, a declarat Bogdan Stan, citat de Mediafax.

Noul sistem va concentra bazele de date ale ANAF, Ministerului Finanţelor şi Trezoreriei și s-ar putea numi Centrul Naţional de Informaţii Financiar- Fiscale, potrivit sursei citate.


La ANAF circa 270 de baze de date sunt gestionate şi de servere din 1999, potrivit președintelui ANAF.

Premierul Mihai Tudose i-a convocat vineri pe preşedintele ANAF, pe ministrul de Finanţe şi pe directorul STS , pentru a discuta problemele colectării fiscale și eventualele soluții.

Bogdan Stan a declarat după întâlnire că premierul sprijină dezvoltarea și finanțarea ANAF, unde de două luni sunt probleme cu plata sealariilor.

Rezultate și restructurare

„Pot să vă spun că faţă de anul 2013 când rata de conformare era de 83,5%, astăzi am ajuns la 85,11%, ceea ce este o creştere și faţă de anul trecut, unde am avut un grad de conformare la plată de 84%. Eu sunt mulţumit în momentul de faţă cum îşi face ANAF treaba, în ce condiţii. După cum ştiţi, suntem subdimensionaţi. Suntem fără bani pentru cheltuielile salariale pe ultimele două luni. Domnul premier ne-a oferit sprijinul în acest sens şi a promis că va aloca sumele necesare pentru plata salariilor pe ultimele două luni”, a explicat Bogdan Stan, citat de Agerpres.


Șeful ANAF a precizat că nu i-a cereut nimeni demisia. În schimb, ANAF va trece printr-un preces de restructurare, în urma unei analize care „va avea în vedere eficientizarea factorului uman, raportat la veniturile încasate la bugetul de stat pe fiecare regiune şi la numărul de contribuabili administraţi”, a mai anunțat preşedintele ANAF.

Va fi nevoie de realocarea resurselor umane pe zonele deficitare, nu vorbim de disponibilări. (…) Angajaţii trebuie să fie eficienţi acolo unde avem deficienţe”, a afirmat Bogdan Stan, citat de News.ro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: